Cemetery Blues, Shadowline (2008)

Cemetery Blues este o serie de benzi desenate de 3 volume, scurta, dar intensa. Ea vazut lumina tiparului in acest an la la publisher-ul Shadowline ce-i apartine lui Jim Valentino, o ramura a companiei mai mari, Image, infiintata in 1992 la care acesta este si cofondator alaturi de Erik Larsen, Jim Lee, Rob Liefeld, si mai cunoscutii Todd McFarlane ( “taticul” lui Spawn ) si Marc Silvestri ajuns la Top Cow Productions.

De remarcat ar fi ca in urma stradaniilor lui Jim Valentino au fost descoperiti oameni ca Robert Kirkman ce are la activ benzi ca “Battle Pope” (2000) si “The Walking Dead” (2003 – ce se continua si in prezent) si Brian Michael Bendis care si-a confirmat valoarea cu “Powers” (2000) sau alte benzi cu supereroi editate la Marvel.

B.D.-ul nostru urmareste aventurile a doi vanatori de zombie, vampiri si alte entitati supranaturale, Ridley si Falstaff, ghidati in cruciada lor nesfarsita de fantoma Domnului Lear, ramasa captiva intre lumi. De aceasta data ajung intr-un orasel izolat, Hernesburg unde trebuie sa invinga masinatiile dusmanului de moarte a lui Lear, vrajitorul Orlok.

Povestea imaginata de Ryan Rubio este bine surprinsa de stilul alb negru adoptat de desenatorul Thomas Boatwright( care, “by the way”, nu a mai trecut demult pe blog) oferindu-i un plus de autenticitate atmosferei create in jurul povestii si stimuland din plin imaginatia cititorului. Chiar daca spre final intensitatea actiunii scade intriga dovedindu-si limitele, curiozitatea si imaginile cuprinse in paginile benzii sunt de ajuns pentru a duce la bun sfarsit povestea. Si cred ca se merita punctat, ca uneori benzile desenate, chiar daca sunt “black& white“au mai multe putere de convingere si emana mai mult realism decat multe dintre filmele zilelor noastre, unde un joc neconvingator al actorilor poate strica un scenariu bine pus la punct.

B.D-ul se poate comanda de pe Amazon, si bonus pe linga povestirea de fata “The Haunting of Hernesburg“, mai cuprinde si seria “The Curse of Wallace Manor” plus alte doua povestiri nepublicate cu cei doi eroi, “The Inconvenience Store” si “Let’s All Die in the Lobby!

PS: Aici aveti si primul numar din Cemetery Blues online, plus inca multe alte titluri de la Image Comics (NO CHARGE ;)). Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu