Hardcore

Doar cateva vorbe: Dan Simmons – Omnibus Hyperion; Hartwell – Space Opera Renainssance are aproape 1000pg; Sean Williams & Shane Dix – Omnibus Geodesica; si cam atat… Poza cu biblioteca o sa mai dureze o un pic… 🙁

12 Comments

 1. Sint acolo citeva cartzulii de care-s tare curios: Acacia, Territory (speaking of Emma Bull, vezi ca Tor au la liber o carte de-a ei si una de-a lui Will Shetterly, sotul ei), Geodesica.
  Sint curios ce impresia ti-a facut cartea lui Kelley Eskridge, pe mine m-a dat gata (in sensul bun).

 2. @Horia-Nicola Ursu mai e un comentariu cu niste linkuri ,care trebuie aprobat, i don`t have the necessary rights:)…probabil l-a luat ca spam…

 3. antologia lu’ hartwell ii delicioasa, m-am oprit pe la jumate din lipsa de timp, acu cateva luni. pana acu delany cu empire star conduce in clasamente, la distanta rezonabila fata de restu, mare surpriza. apropo de Simmons, contributia lui e un fel de epilog la saga hyperion/endymion. deci atentie in ce ordine le citesti, eu imi spoilerisem endymionul cu ocazia asta. Strossul si Banksul imi fac puternic cu ociul.

 4. @Horia – inca nu mi-a facut nici o impresie ca n-am citit-o; iti zic dupa 15 Octombrie 🙁
  @kyodnb – am rezolvat cu spamul; mai agata comentariile cu link-uri,dar in general isi face treaba bine
  @exty – bine ai revenit, am crezut ca ai moritu; bine ca mi-ai zis de Simmons; Edymion inca e in lista de lectura, Hyperion l-am luat la colectie; Hartwell e nebun cu ceaslovul asta, dar IMI PLACE; pareri personale: Strossul a cam obosit cu IT-ologia lui, desi probabil e cel mai aproape de ce o sa ni se intample, Banksul ar trebui sa mai creeze si alte universuri; nu scriu rau insa se cam plafoneaza (sau am eu o problema cu seriile lungi – de ex. O.S. Card m-a albit cu universul lu’ Ender); in alta ordine de ideei, o sa avem sau nu recenzii faine in Nautilus ?

 5. iar @Horia & All: mah, care va stiti cu Swanwick-ul, imi recomandati The Iron Dragon’s Doughter si The Dragons of Babel, ori ba??? Tineti cont ca nu prea le am cu Fatasy-ul…

 6. lu Pitea i-a placut…si oricum din ce a descris,nu din ce a comentat, cred ca mie mi-ar place si mie dar inca nu am dat de ea 😀

 7. am citit doar Iron Dragon, e foarte-foarte misto. un soi de hardscience-fantasy, daca-mi e permisa licenta asta 🙂

 8. eu n-am problema cu universurile, ci cu ideile care se repeta. bunaoara, scott card inainte sa se apuce de scris romane cu ender&friends din inertie, a scos 3 romane excelente (primele 3 cu ender) si mai diverse ca tematica decat scriu unii intr-o cariera intreaga in universuri diferite. la urma urmei si universul asta de nu l-a inventat nimeni si traim in el e unul singur dar asta n-are a face cu calitatea cartilor care il populeaza.
  ce vroiam sa zic ii ca am incredere in banks, mai ales ca din cate stiu, la el personajele si problemele is altele de la carte la carte. in fine, ramane de vazut.

  vin si cronicile nautilus, problema ii ca n-am mai citit demult chestii din domeniu scoase de edituri romanesti si o sa fiu cam limitat. sau astept sa se traduca cartile pe care le-am citit deja si apoi scriu despre ele 🙂 oricum, acu is in vacanta pe termen nedefinit.

 9. Iron Dragon’s Daughter este una dintre cele mai misto carti citite de mine.
  Swanwick in general imi place mult, nu stiu daca am citit ceva de el sa nu-mi placa. Si oricum, nu te gindi la Fantasy in sens clasic. Cred ca Florin Pitea are cea mai buna definitie in postul de pe blogul sau.
  Asta vroiam sa-i spun si lui Florin — pe vremea Kultului aveam cartea in biblioteca si as fi putut sa i-o imprumut. Cind am plecat in Canada, i-am dat-o lui Horia si se pare ca am facut bine, pentru ca am avut succes cu el.

 10. sar’na, conashule! asa-i, ai facut bine. de-atunci au mai citit-o vreo trei persoane.

 11. @Aspoiu-Banuiesc ca asta-i o pastila pentru incurajarea infarctului? baftosule!

 12. @voicunike – atunci sa chemi salvarea cand o sa pun poza cu biblioteca…
  @Horia & Costi – multzam de recomandari, am pus-o in lista, lista care se tot lungeste…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu