Living with the dead, DarkHorse (April,2008)

Living with the dead ,urmareste aventurile a doi supravietuitori, imuni la raspandirea unei maladii globale ce a lasat in urma ei hoarde de zombie infometati. Cei doi prieteni, care acum si-au schimbat numele, pentru a marca un nou inceput in Straw (pai) si Whip ( bici) cu aspiratii muzicale, actoricesti si culinare, chiar daca Whip nu a auzit “never ever” de Betty Davis, desi viseaza la o cariera in domeniu, se deghizeaza in zombie de fiecare data cand ies afara , si astfel reusesc sa-i pacaleasca pe mortii umblatori si sa se aprovizioneze cu cele necesare. Situatia se complica cand la una dintre plimbari, Straw salveaza o fata ce-si zice Betty, din mijlocul unei hoarde insetate de singe, pornind disputa, nu prea cuminte, intre cei doi prieteni cu urmari destul de neplacute.
Povestea este structurata in trei numere si a fost publicata de DarkHorse Comics incepand cu octombrie 2007, seria fiind scrisa de Mike Richardson care se pare ca in viitor planuieste un proiect intitulat “The Beast” cu mai cunoscutul Ben Templesmith, cu desenele realizate de Ben Stenbeck, coperta de Richard Corben si editate de celebrul Scott Allie. Avand in vedere ca, inca din start ne putem da seama ca este vorba de o parodiere a cultului zombie in principal ( lucru afirmat si de scriitor inntr-un interviu ), dar si cu trimiteri la comportamentul deviant care pune stapanire pe barbati cind incearca sa impresioneze o femeie, nu trebuie sa ne asteptam la scenarii prea elaborate. Si chiar daca am gasit comentarii destul de acide cu privire la aparitia acestei benzi, in special pe blogurile americane, pentru un roman din Romania, in a carui tara industria benzilor desenate este egala cu 0, se poate dovedi o lectura placuta, umorul fiind destul de bun ( cu cateva clase peste ce nasc scenaristii romani de la diferite televiziunii), sfarsitul benzii reusind si performanta de a surprinde.

De remarcat, ar mai fi si introducerea in paginile benzilor a cate unui “zombie survival kit” (kit de supravietuire in caz ca avem de-a face cu zombie) in toate cele trei numere, corespunzatoare fiecaruia dintre personaje, sub forma unei masti de hartie ce se poate decupa si ce contine urmatorul mesaj:

Atentie : “Dark Horse Comics nu-si asuma nici o responsabilitate, si nici nu garanteaza ca aceasta masca va va salva din partea oricarui atac a unui “mort viu”.Mai mult, daca o sa purtati masca nu sunteti protejati sa treceti in siguranta prin zonele infestate cu zombie. Actiunile urmate de personajele din carte trebuie indeplinite pas cu pas, si pentru a le indeplini cu siguranta trebuie sa exersati mormaind cuvintele “Creier” si “Carne” ( “Brain” si “Flesh”, engl) in zonele publice. Dark Horse Comics nu-si asuma responsabilitatea pentru privirile pe care le veti atrage aunci cand va veti deghiza in Mortii Vii.”

Spor la repetat!! 🙂

Ps : Versiunea Trade Paper Back poate fi comandata de aici.

Mai jos aveti cateva din desenele lui Ben Stenbeck, primele doua de jos cu influente din alte benzi, la una dintre ele am recunoscut “tiparul” seriei B.P.R.D. a lui Mike Mignola, si doua creatii proprii, toate luate de pe site-ul artistului.

2 Comments

  1. Dezamagire partiala, am recunoscut stilul de pe coperti si pana sa citesc mai departe am crezut ca desenatorul e Corben (mare fan de-al lui aici).

  2. aaa.a.pai nu e el…si pe mine m-a surprins ca au fost facute de altcineva…probabil tactica de marketing…
    totusi, desenele mi s-au parut bine realizate…plus ca dialogurile dintre cei doi sunt destul de spumoase si asigura in mare masura sarea si piperul benzii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu