"Torchwood" la Tvr 2

Se pare ca incepand de azi, 17 septembrie, de la ora 20.30, pe TVR 2 ne vom putea delecta cu un nou serial SF, Torchwood, o producţie BBC 2006, continuarea într-un alt plan a aventurilor unuia dintre eroii serialului Dr. Who. Torchwood a fost prezentat in repetate randuri in episoade ale serialului Doctor Who (2005) de-a lungul sezonului din 2006, acestea continand macar o trimitere la acest institut, incepand cu episodul “Bad Wolf” si culminand cu aparitia sa in “Army of Ghosts” si “Doomsday“. Episodul “Tooth and Claw” detaliaza, de asemenea, originea institului Torchwood, noul serial urmarind aventurile capitanului Jack Harkness in incercarea acestuia de a proteja omenirea de diferitele amenintari carei pericliteaza siguranta.De fapt, chiar cuvantul Torchwood este versiunea anagramata a lui Doctor Who.

Dupa despartirea de celebrul Doctor, Jack, nemuritor de felul sau, devine liderul unui grup de investigatori ai Institutului Torchwood, cu sediul la Cardiff, sediu situat într-o falie temporala. Noua sa misiune presupune folosirea tehnologiei extraterestre pentru a rezolva cazurile complicate de crimă. Membrii echipei nu dau socoteală nici poliţiei, nici guvernului, nici măcar unei organizaţii puternice ca ONU.

Amestec de CSI şi Dosarele X, Torchwood a avut priza la public. Serialul deja a si fost premiat cu  TVQuick şi TVChoice pe 2007 la categoria Best New Drama şi trofeul BAFTA 2007 pentru cea mai bună actriţă: Eve Myles.

Din cate am observat a fost programat Miercuri, JOi si Vineri de la 20.30. Si sa nu uitam, ca si in fiecare zi de luni pe Tvr1 ruleaza la 20.15, nu mai putin celebrul serial Eureka. Vizionare placuta!

Sursa principala : Ziarul Gandul

5 Comments

  1. Sint un fan al serialului Dr. Who, dar Torchwood nu mi-a placut. E o incercare de a americaniza Dr. Who, combinindu-l cu seriale gen X-files.

    Se petrece totul pe Pamint, e o “echipa” care este guvernamentala si in acelasi timp ex-guvernamentala, o multime de efecte speciale ieftine… ce mai, nu m-am mai uitat la el.

  2. am reusit sa prind si eu o parte din final si hmm…tre sa mai vad ca sa ma pronunt…
    episodul doi promitea o intriga asemanatoare cu cea din filmul “Species” cu Natasha Henstridge…acum sa vedem

  3. Pacat ca serialul e inconstant si ca are probleme cu bugetul mai mari decat Dr. Who. Daca vreti sa-l vedeti mai bine citit review-urile sa vedeti care sunt episoadele bune si sa le sariti pe celelalte…

  4. Imi place Torchwood,insa nu am mai vazut de ceva vreme si ma intreb daca nu cumva s-a terminat.Cine shtie cumva,il rog sa raspunda!

  5. @Ana14Ela, din cate vad pe saptamana viitoare nu e programat nimic, deci e posibil sa se fi terminat prima serie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu