Premiul Cititorilor SF ! (…si Fantasy)

Daca-i bal, bal sa fie! Pun pariu ca la asta nu va asteptati. Daca premiile care se tot dau pe ici pe colo nu sint premiile publicului, de ce nu am crea noi aceste premii, ca sa se vada si ce ne place noua, nu numai ce le place “lor”. Asadar si prin urmare propun:

Premiile Cititorilor SF&F 2007 !

Regulamentul este foarte scurt: intra numai lucrari SF (pentru ca la Fantasy nu ma pricep, sa o faca altii mai priceputi); volume de sine statatoare: romane, nuvelete (singure sau grupate), antologii, aparute in 2007; propunerile vin de la cititori oricine vrea sa propuna, inclusiv edituri, in perioada: acum si pina in 31-Iulie; avem doar 3 categorii: a) cel mai bun volum strain tradus, b) cel mai bun volum autohton, c) cel mai, hai sa zicem neinspirat volum dintre toate cele aparute in 2007.

Criterii de departajare: prin vot direct, simplu, pe acest site; perioada de vot: 01-15 August 2008; la categoriile a) si b) o sa avem trei premii (I, II, III), in functie de numarul de voturi primite de la cititori; categoria c) o sa fie un singur premiu (Cel Mai Prost!); poate vota oricine; evolutia si rezultatele votului vor fi publice de la inceput pina la sfarsit.

Ce se castiga: pai mai nimic, poate facem o diploma, ceva; pur simbolic.

Update: pagina speciala a aparut deja (dreapta sus, sub header).  PROPUNETI !

Update: la cererea cititorilor am inclus si lucrarile Fantasy (categorie speciala).


5 Comments

 1. Am uitat sa te intreb—te-ai inscris pentru Worldcon, pentru la anul? Este la Montreal si deja costa $190. De la 1 August o sa sara de $200. Cred ca o sa ajunga undeva la $240.

 2. Nu m-am inscris. Din pacate perioada aia e deja “adjudecata” de alte proiecte. Poate in 2010…

 3. Propun pentru premii urmatoarele:
  premiul 1-o sticla de palinca[marca ursu]
  premiul 2-o sticla de bere[2l]
  premiul3-o sticla de suc[la alegere]
  asta pentru stimularea votului.

 4. Nici daca castiga Cory Doctorow nu cred ca renunta ursu la palinca 😉

 5. Am uitat ca trebuie si acceptul lui dar pentru o cauza buna cum este asta poate reusim sa-l convingem sa renunte macar la o sticla de 0,5 l,pentru ca eu unul as lupta pentru primul loc desi concurenta este destul de serioasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haiganu