Vernor Vinge in romaneste…

…in sfarsit! Este vorba de FOC IN ADANC – A Fire Upon The Deep aparut la Nemira in traducerea lui Mihai Dan Pavelescu. Avem de a face cu space opera la scara mare de cea mai buna calitate (totusi nu va asteptati la abisale profunzimi literare). Tema majora este impartirea galaxiei in zone de inteligenta si evolutie, insa intr-un mod anti-traditional as putea spune. Avem de asemenea civilizatii la diverse stagii ale evolutiei, politica si agresiune, interese ascunse etc. Speram sa vedem si prequel-ul A Deepness in the Sky…(amandoua sint HUGO).

O nota speciala pentru Mihai Dan Pavelescu –  acest tip tace si face, nu se abereaza in diverse “critici” si analize literare si alte cele, si nu-si de aere de guru sau geniu neinteles (aka scriitor fara cititori) ca mai toti “meseriasii” din SF romanesc. La mai mare si la mai multe carti!

3 Comments

  1. “A Deepness in the Sky” e in pregatire 🙂

  2. multumim de completari:D
    eu tot ma chinui sa-l conving pe aspoiu sa urcam sus postul cu noutati,dar sa termine si el cu probleme si apoi poate se ocupa..ar fi mai usor de updatat si tinut la zi

  3. Suna foarte bine.
    Ce aveti de cind cu cel ce al treilea Hugo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Haiganu